Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Οι αγαναχτισμένοι τον ήπιανε κανονικά.

Είναι σύνθετο το ζήτημα της διδασκαλίας και, όπως όλα σε ετούτη τη γη ταυτόχρονα ευλογημένη και καταραμένη, να μην είναι καθόλου συνετό να το εμπιστευτεί κανείς στα χέρια του κράτους, διότι η κρατική μηχανή έναν μόνο λόγο ύπαρξης έχει, να δικαιολογήσει την ύπαρξή της.

Έχουν γίνει βήματα και μάλιστα πολλά, αλλά όχι από την σαμαρωμένη κυβέρνηση που πήρε όσα έκανε ο γαπ και είτε που τα ξέκανε, όπως το άνοιγμα των επαγγελμάτων και την διαφάνεια και τις νεότευκτες διατάξεις περί χρηματοδότησης των κομμάτωνπου έως τότε δεν είχε ξαναδεί η ελληνική panel-οκρατία, είτε που τα έκανε σαν τα μούτρα του, όπως το περίφημο σχέδιο αθηνά που με έκανε ειλικρινά να το γυρίσω στο νανά παρά να με συνδυάζουν έστω και κατά λάθος με αυτό.

Τέλος πάντων, έστω και έτσι, έγιναν βήματα. Μαύρα κι άραχλα, αλλά βήματα.

Εκεί που με πιάνει φρίκη, είναι το γεγονός ότι έπιασαν στα χέρια τους την παιδεία, δάσκαλους και καθηγητές. Φρίκη, φρίκη, αίσχος.

Με τί προσόντα, ήθελα να ήξερα και με ποιό θράσος θα πιάσουν οι ανεπάγγελτοι της νδ κάτι τόσο ευαίσθητο, ειλικρινά δεν ξέρω. Αν κρίνω από το σχέδιο αθηνά, τότε ίσως είναι καιρός να αρχίσουμε να  πηγαίνουμε σε αγγλία και γερμανία, ή ακόμα και στο σουδάν, όπου όλο και κανένας σαν τον βαντ θα τύχει να έχει περισσευάμενο μεράκι να διδάξει και τα δικά μας παιδιά. Εναλλακτικά,  πρέπει να σπουδάσουν πρώτα οι γονείς για να μπορέσουν μετά να κάνουν μάθημα στα παιδιά τους.

Βάλε τί έχει να γίνει, φίλτατε αναγνώστα-ψηφοφόρε-φορολογούμενε-all of the above, όταν ήδη κάποιος με περισσή αναίδεια ανακοίνωσε ότι παρά το ένα προς πέντε και άλλες φαιδρότητες, ήδη οι ημίονοι ανακοίνωσαν προσλήψεις περισσότερες από τις αποχωρήσεις, χωρίς να έχει απολυθεί ούτε ένας επίορκος, εξόν από δύο (2) καρμοίρηδες που διαφορά καμμία δεν έκανε, να κι αν έφυγαν, να κι αν δεν έφυγαν, ενώ ταυτόχρονα θέλουν να μειώσουν τους δασκάλους! Θα βάλουν τους ημέτερους και για να αντισταθμίσουν τη χασούρα σε μισθά και παραγωγικότητα θα ξεζουμίσουν τους δάσκαλους.

Για αξιολόγηση οιουδήποτε, ούτε λόγος, άκρα του τάφου σιωπή, ήγουν-τουτέστιν δηλαδή, με άλλους λόγους ήτοι, μία από τα ίδια, πάρε πέτρα και δεσε τη στο λαιμό σου, τουλάχιστον να πας μία κι έξω παρά να σε πεθαίνουν λίγο λίγο κάθε μέρα οι προδότες, γιατί αν δεν είσαι προδότης δεν πουλάς ότι κερδοφόρο υπάρχει για να κρατήσεις τα χρέη, σωστά; Σωστά, λέω και λές, μπράβο μας και των δυονών μας.

Με τις ΜΚΟ μάθατε αν έγινε τίποτα; Με τις μεταφορές; Με τους δήθεν 4000 που πρέπει να απολυθούν φέτος; 

Πέσαν, λέει, οι τιμές στον τουρισμό φέτο.
Είδες εσύ φίλε μου να μείωσε κανείς τον περίφημο φπα στην εστίαση, είκοσι μέρες πριν το
ημερολογιακό καλοκαίρι και άλλες είκοσι μετά την έναρξη της σεζόν; Σε ταξί μπήκες να δείς τί ωραία σου πιάνουνε τον άπιαστο, για ένα χιλιόμετρο τρία ευρώ; Όχι τίποτα άλλο, θα τα ακούσουνε οι τουρίστες και θα το πιστέψουνε,  θα έρθουν εδώ, θα πικραθούν μόλις λάβουν την λυπητερή και τότε είναι που ούτε την ταινία με τον λεονάηντας δεν θα βλέπουν από το άχτι.... Μόνο οι καραβίσιοι από τις κρουαζιέρες θα έρχονται αλλά με ώλ ινκλούσιφ, τουτέστιν ούτε σε εστιατόριο θα αφήσουν λεφτά ούτε σε μαγαζί άλλο μιας και τα σουβενίρ τα αγοράζεις και στο πλοίο, άρα είτε ήρθαν είτε δεν ήρθαν ένα και το αυτό.

Ντροπή, ντροπή...

Για αυτό πήραν τον βορίδη και τον άδωνι, και την άλλη την ανεκδιήγητη την βούλτεψι, που όταν μιλάει είναι σα να ακούς τον βόθρο να ξεχειλίζει: γιατί ντρέπονται να βγούν οι ίδιοι να μιλήσουν. Τί να πούνε, δηλαδή, που ούτε παιδί του δημοτικού δεν τα χάφτει πιά αυτά. Μόνο ένας ηλίθιος θα μπορούσε να υπερασπιστεί τέτοια εξευτελιστική πολιτική.

2 σχόλια:

VAD είπε...

Γμτ το μεράκι μου:),γύρισα στην πατρίδα σε λάθος εποχή:(,ξερεις τι ωραια ήταν εκει κάτω μακριά απ'όλους τους εδω κάφρους;Δεν αντεχω,μωρέ,(και δε μιλάω μονο για το οικονομικο που μ'εχει λυγίσει),αλλά για τη γενικότερη καφρίλα...

Unknown είπε...

Είναι δυστυχώς η συγκυρία τέτοια που ευνοεί την καφρίλα, όπως όταν σβήνουν τα φώτα και σουλατσάρουν οι κατσαρίδες και τα ποντίκια.

Από την άλλη, είναι διδακτικό όλα αυτό, βλέπεις πράγματα που πριν ήταν κρυμμένα πίσω από την πρόφαση της κανονικότητας. Τώρα θα φανεί τί είναι ο καθένας.